Despre mine

Sunt un jurnalist care merge împotriva curentului. Îmi place să fac lucrurile altfel, acolo unde tendințele au obosit și cuvintele s-au tocit.

Deși am lucrat peste douăzeci de ani în presa glossy, a revistelor pentru femei, am vrut să mă țin cât mai departe de strălucirea vedetelor îndelung machiate și prelucrate și să aduc în atenția publicului femei obișnuite cu povești neobișnuite. Pentru că îmi plac oamenii autentici, mult mai mult decât orice construcție de imagine bine meșteșugită. Și îmi mai plac și brandurile longevive care se reinventează și renasc cu fiecare încercare prin care trec.

Așa că după 20 de ani de Avantaje, am migrat de la „the business of story to the story of business” și am intrat în lumea presei de leadership, reprezentată de Revista CARIERE. Nu a fost decât o schimbare de polaritate, fiindcă principiile au rămas aceleași.

Cred în presa de calitate și în brandurile longevive care au înțeles să se reinventeze solid pe cei patru piloni: print, online, social media și evenimente. Am pornit de la pionierat în pressa glossy, cu pager și valiza pregătită pentru tipografie și am traversat toate etapele până la ceea ce trăim cu toții azi. Un singur lucru a rămas constant – poveștile și oamenii care le animă.

Îmi place să lucrez cu profesioniști și cred în networkingul de calitate. De aceea m-am alăturat comunității de profesioniști din Asociația INACO Inițiativa pentru Competitivitate și celor care pun bazele unei educații moderne în România prin Asociația EduPerformance.

Ca om de comunicare, cred că axul fundamental al PR-ului și brandingului personal este autenticitatea. Asta dă diferența dintre o poveste de succes și o poveste de valoare. Ajungi greu la ea, și ca trăitor și ca intervievator. Am învățat acest lucru de la eroii anonimi pe care i-am adus în lumina reflectoarelor, de la cei care au mutat munții din loc prin puterea voinței și printr-un simț civic exemplar, chiar dacă sau mai ales pentru că viața i-a încercat dincolo de limite.

Femeia care ridică femeile din România. Interviu cu Daniela Palade Teodorescu

De aproape 18 ani, Daniela Palade Teodorescu este redactorul șel al celei mai iubite reviste glossy pentru femei din România: Avantaje. A făcut parte din redacție aproape de la început, de pe vremea când Avantaje era prima revistă de acest fel din România, fără concurență pe piață. A făcut jurnalism adevărat în timpurile când se lucra cu pagerul și telefoanele fixe, iar e-mailul era o raritate. În toți acești ani de când conduce revista, Daniela a creat o mulțime de proiecte sociale prin care a pus în valoare frumusețea autentică și puterea femeilor din România.

Citește mai mult

Interviu cu sens: Daniela Palade Teodorescu, redactor sef la Revista Cariere

Continuam seria de interviuri cu femei care ma inspira, care sustin dezvoltarea personala la feminin si fac ceva seminificativ pentru societate. Imi doresc sa va ofer si voua cat mai multe exemple „ca se poate” sa traiesti frumos si echilibrat, sa traiesti conform propriilor tale valori si sa iti gasesti succesul in interiorul tau, nu in ceea ce spune lumea.

Astazi este despre Daniela Palade Teodorescu, redactor sef la Revista Cariere sau „căutător de povești” cum frumos se defineste ea!

Citește mai mult

Divorțul, redescoperirea sinelui și a vieții

Daniela Palade Teodorescu. Redactor șef de 20 de ani, în prezent la Revista Cariere, în trecut la Revista Avantaje. Parte din prima promoție de jurnaliști ai României, imediat după Revoluție, omul cheie în multe proiecte sociale și un excelent agregator de comunități. Cea mai importantă comunitate a format-o în momentul de maximă vulnerabilitate al vieții ei: un divorț.

Citește mai mult

Daniela Palade Teodorescu – Un OM pentru oameni

Se poate întâmpla să rezonezi puternic cu un om pe care îl vezi pentru prima dată. Așa a fost întâlnirea mea cu Daniela Palade Teodorescu, redactor-șef la Revista Avantaje. Cred că principalul atuu al Danielei este acela că nu pune funcția înaintea omului, iar asta o face pur și simplu: Mi-nu-na-tă! Vă invit să o iubiți și voi așa cum o iubesc și eu, pentru că îi pasă de oamenii din jurul ei, pentru că luptă pentru valorile în care crede, pentru că a știut mereu să-și păstreze omenia!

Citește mai mult

Revista Avantaje fără Daniela Palade Teodorescu?

“Prețuiesc la el (ea –n.r.) unele virtuți pe care le poartă ca pe niște diamante.” SADOVEANU

Timp de 20 de ani, Daniela Palade Teodorescu a fost redactor-șef la Revista Avantaje și a realizat sute de coperte cu femei obișnuite și povești inedite de viață. A inspirat, a luptat pentru victimele violenței domestice, a motivat și a ajutat oameni. Daniela a format o comunitate puternică, a păstrat o decență a conținutului (acesta este unul dintre motivele pentru care am iubit revista) și s-a reinventat mereu.

Acum va pleca din trustul de presă Ringier și de la conducerea revistei.

Citește mai mult

Daniela Palade Teodorescu: O lume mai bună pentru femei este o lume mai bună pentru toți

Presa pentru femei continuă să se transforme din ce în ce mai radical, odată cu schimbările întregii societăți care fierbe, odată cu lumea care a luat-o razna, odată cu eclipsele de soare și de inimă care ne fac să gândim altfel și să ne schimbăm nu doar modul de a trăi, ci și de a citi. Ca pas important în șirul acestor mari schimbări din piața revistelor pentru femei din țara noastră am perceput și plecarea Danielei Palade Teodorescu de la revista Avantaje la Cariere, pentru că, recunosc, legasem numele ei de cel al revistei, de campaniile sociale ale publicației din trustul Ringier, de premiile Femeia Anului, de felul în care Avantaje, deși o licență străină, adusă în România sub modelul unei publicații englezești, se definise ca promotoare a unor campanii cu valoare pentru emanciparea femeilor din țara noastră. Dar Daniela merge mai departe, luând cu ea valorile în care crede și pe care le predă cititoarelor sale.

Citește mai mult

După 20 de ani. Daniela Palade Teodorescu pleacă de la conducerea revistei Avantaje

Daniela Palade Teodorescu, redactor-șef al revistei Avantaje, pleacă de la 1 august de la conducerea editorială a titlului editat de Ringier, după aproape 20 de ani la șefia publicației.

Ea a lucrat la Avantaje de la numărul 6 al revistei, în urmă cu 21 de ani, ca secretar general de edacție. Doi ani mai târziu, a preluat poziția de redactor-șef, pe care a deținut-o timp de 19 ani.

Citește mai mult

Daniela Palade Teodorescu: “Cel mai mare pericol nu este saracia, ci ignoranta.”

Daniela Palade Teodorescu este jurnalist, formator de opinie, comunicator, specialist PR. In urma cu 21 de ani, a lucrat la Avantaje de la numarul 6 al revistei, ca secretar general de redactie. Ulterior, a devenit redactor-sef al revistei Avantaje, timp de 19 ani. De la 1 august 2017, este redactor-sef la revista CARIERE.

Citește mai mult

Daniela Palade Teodorescu, despre cariera jurnalistică și provocările însoțite de ea

Daniela Palade Teodorescu este redactor șef la revista Avantaje. Lucrează în domeniul jurnalismului de peste 20 ani și se implică în diverse programe sociale și educative.

A reușit, de-a lungul anilor, să unească peste 2 milioane de femei în fiecare lună prin conținutul revistei Avantaje. Pe lângă editorial, print și online se mai ocupă de evenimente și participă activ la conferințe, în toată țara, în calitate de speaker.

Citește mai mult

O pășcăneancă la conducerea unei reviste de succes, de 20 ani

Este pășcăneancă, de succes, conduce o revistă pentru femeie de peste 20 de ani, este implicată în proiecte de promovare și premiere a femeii, are câteva planuri și pentru orașul unde s-a născut, își aduce aminte cu emoții de anii copilăriei, de profesorii care au îndrumat-o și de colegii de liceu care care mai ține legătura, unul dintre principiile de viață este “a fi” e mai important decât „a avea”.

Citește mai mult

Daniela Palade în dublu rol

Daniela Palade în dublu rol – mamă și profesionistă. Într-un sistem care promovează non valorile este aproape imposibil să scoți la suprafață adevăratele repere valorice. Prana copiilor a devenit lifestyle-ul vedetelor de carton, care îneacă orice corabie salvatoare, venită pe ultima sută de metri, să schimbe traiectoria.

Avem verticalități și demnități sociale invizibile, cum sunt mamele singure care au reușit să depășească acest impas și pentru care divorțul le-a configurat o nouă menire socială și un scop personal ambițios.

Citește mai mult

Interviuri video

©Daniela Palade Teodorescu, 2019 Toate drepturile rezervate